Ochrana soukromí a nakládání s osobními údaji

Na tomto místě se dozvíte, jak nakládáme s osobními údaji, které nám při používání našich služeb poskytujete. Můžete zůstat v klidu, všechny údaje jsou u nás v bezpečí a vaše data nikomu neprodáváme.

 

ZONER software, a.s., považuje získané osobní a další údaje za přísně důvěrné. Při jejich zpracování se řídí zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a osobní data rovněž zpracovává v souladu s NAŘÍZENÍM EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), jinak známým jako GDPR.

 

Každý uživatel má právo být informován, jaké údaje o něm ZONER software, a. s., eviduje, a je oprávněn tyto údaje měnit, případně písemně vyslovit nesouhlas s jejich zpracováváním. Každý uživatel může také požádat o okamžité vymazání veškerých svých osobních údajů, ale ztrácí tím možnost získávat informace o novinkách, návodech a speciálních akcích pro věrné zákazníky. Žádost o vymazání je možné zaslat na admin@zoner.cz. Upozorňujeme, že zákonem vyžadované informace o provedených nákupech uchovávat musíme.

 

Používáním těchto webových stránek souhlasíte s politikou ZONER software, a.s., při práci s osobními daty. Tato politika může být změněna zveřejněním její nové verze na této stránce.

 

Zásady ochrany osobních údajů ZONER software, a. s., divize Software

Přečíst celé

 

Zoner účet – snadná správa licencí a přístup ke službám

Jaké údaje ukládáme?
E-mailovou adresu uživatele a heslo pro přístup k účtu. Pokud si uživatel k účtu připojí fotografii, jméno či adresu, ukládáme i tu. V případě přihlašování přes externí služby (Facebook, Twitter, Google+) ukládáme také údaje nezbytné pro propojení s těmito službami. U objednávek hrazených prostřednictvím PayPal a Google Play evidujeme čísla objednávek/transakcí kvůli ověření stavu platby a případným reklamacím. Také ukládáme statistiky využití softwaru a on-line služeb (instalace, aktualizace, spuštění apod.), ke kterým uživatel přistupuje pomocí Zoner účtu.

 

Proč je ukládáme?
Údaje uchováváme z důvodu bezchybného doručení zboží, následné evidence licencí, pro marketingové a analytické účely, pro zajištění funkčnosti softwaru a on-line služeb a jejich ochranu před zneužitím. Na email Vám budeme posílat novinky o online službě, kterou využíváte. Newsletter si můžete kdykoliv odhlásit v patičce každého emailu nebo v nastavení odběrů Vašeho Zoner účtu.

 

Kam se údaje ukládají a na jak dlouho?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech pouze po dobu, po kterou využíváte naše online služby a následně po dobu 3 let, pokud nesmažete svůj Zoner účet (jak nám ukládá GDPR).

 

Aplikace Zoner Photo Studio pro Windows

Jaké údaje ukládáme?
Ukládáme Vaši emailovou adresu a pokud jste k tomu dali souhlas během instalace nebo později (volbou „Podílet se na vývoji programu poskytnutím anonymních statistik o jeho používání“), můžeme pomocí služby Google Analytics sbírat údaje statistické povahy o používání jednotlivých součástí aplikace. V žádném případě se nepřenášejí uživatelská data (fotografie, dokumenty ani jiné soubory z počítače). Souhlas s poskytováním statistik lze kdykoliv odvolat v nastavení programu v sekci Obecné.

 

Proč je ukládáme?
Tyto údaje využíváme pro marketingové a vývojové účely (míra využívání funkcí, způsob používání softwaru). Na email Vám budeme posílat novinky a průvodce prvními kroky v ZPS X nebo obchodní sdělení. Newsletter si můžete kdykoliv odhlásit v patičce každého emailu nebo v nastavení odběrů Vašeho Zoner účtu.

 

Kam se údaje ukládají a na jak dlouho?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech pouze po dobu, po kterou využíváte aplikaci Zoner Photo Studio a následně po dobu 3 let, pokud nesmažete svůj Zoner účet (jak nám ukládá GDPR).

 

Proces on-line objednávky

Jaké údaje ukládáme?
Veškeré údaje, které nám zadáte do objednávky. U elektronických licencí zejména e-mail a telefonní číslo. U objednávek fyzického zboží také vaši poštovní adresu a související údaje. Pokud vám po zaplacení vystavujeme daňový doklad na konkrétní jméno nebo společnost, ukládáme i údaje fakturační.

 

Proč je ukládáme?
Údaje uchováváme z důvodu bezchybného doručení zboží, následné evidence licencí a pro marketingové účely. Telefonní číslo využíváme, pokud selže doručení e-mailu nebo pokud vám potřebujeme dát vědět, že zásilka je připravena k vyzvednutí. Doručovací údaje poskytujeme dále zvolené přepravní společnosti v nezbytně nutné míře. Na email Vám budeme posílat novinky nebo obchodní sdělení. Newsletter si můžete kdykoliv odhlásit v patičce každého emailu nebo v nastavení odběrů Vašeho Zoner účtu.

 

Kam se údaje ukládají a na jak dlouho?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech bez přístupu externích subjektů pouze po dobu, po kterou využíváte aplikaci Zoner Photo Studio a následně po dobu 3 let, pokud nesmažete svůj Zoner účet (a nebo 3 roky od objednání fyzického zboží), jak nám ukládá GDPR.

 

Které údaje neukládáme?
Při platbě kartou neuchováváme údaje o platební kartě, tyto údaje zpracovává třetí strana – důvěryhodná platební brána. Stejně tak neuchováváme údaje z vašeho PayPal účtu ani internetového bankovnictví, pokud je k platbě využijete. Ve zvláštních případech může být vydání objednaného produktu nebo poskytnutí slevy podmíněno předložením dokladu totožnosti nebo jiného dokladu (plná moc, potvrzení o studiu apod.), který může obsahovat i další osobní údaje než výše uvedené. Tyto doklady však také neukládáme.

 

Magazín MilujemeFotografii.cz a jazykové mutace magazínu

Jaké údaje ukládáme?
Ukládáme pouze Vaši emailovou adresu.

 

Proč je ukládáme?
Na Vaši emailovou adresu Vám budeme jednou týdně zasílat zajímavosti a tipy ze světa fotografie a ZPS X. Newsletter si můžete kdykoliv odhlásit v patičce každého emailu.

 

Kam se údaje ukládají a na jak dlouho?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech po dobu 3 let, pokud nesmažete svůj účet (jak nám ukládá GDPR).

 

Systém zákaznické podpory k produktům rodiny Zoner Photo Studia

Jaké údaje ukládáme?
Při žádosti o podporu ukládáme e-mail zákazníka, případně telefonní číslo, pokud jej poskytnete. Uchováváme také systémové informace o vašem PC, pokud je s námi sdílíte.

 

Proč je ukládáme?
S pomocí těchto údajů vám můžeme rychleji a přesněji poskytnout technickou pomoc. Po vyřešení problému zůstávají tyto informace archivovány v našem systému podpory. Díky tomu můžeme v případě dalších nebo podobných problémů navázat s pomocí.

 

Kam se údaje ukládají a na jak dlouho?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech po dobu 3 let, jak nám ukládá GDPR.

 

On-line galerie Zonerama.com

Jaké údaje ukládáme?
Ukládáme e-mailovou adresu uživatele a heslo pro přístup k účtu. Pokud si uživatel k účtu připojí fotografii, jméno či adresu, ukládáme i tu. Služba ukládá všechny nahrané fotografie a jejich metadata (EXIF informace). Ukládáme také IP adresu a čas posledního přístupu.

 

Proč je ukládáme?
Tyto údaje využíváme pro zajištění bezchybného chodu služby, odhalování chyb a marketingové účely. Na email Vám budeme posílat důležité informace o Zoneramě nebo obchodní sdělení. Odhlásit se můžete kdykoliv v patičce každého emailu nebo v nastavení odběrů Vašeho Zoner účtu.

 

Kam se údaje ukládají a na jak dlouho?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech po dobu užívání služby a následně po dobu 3 let, pokud nesmažete svůj účet (jak nám ukládá GDPR). Pokud svůj účet smažete, veškerá data včetně fotek ukládáme ještě 30 dnů po smazání pro případ obnovy. Následně jsou smazána bez možnosti obnovy.

 

Webové stránky Zoner.cz, Zoner.com a jejich jazykové mutace, stránky MilujemeFotografii.cz, stránky Magazine.zonerama.com a jejich jazykové mutace, stránky Zonerama.com

Jaké údaje ukládáme?
Kromě výše uvedených údajů uchováváme údaje o prohlížených stránkách, navštívených odkazech a pohybu na našich stránkách. Tyto údaje se uchovávají zejména v souborech cookies na vašem počítači a jsou anonymizovány. Ze žádného z těchto údajů nelze jednoznačně určit vaši identitu.

 

Proč je ukládáme?
Tyto údaje využíváme zejména pro analytické a marketingové účely. Využíváme přitom také služby třetích stran jako Google AdWords, Google Analytics, Wingify Visual Website Optimiser, Seznam Sklik a Facebook. (Tento výčet se může měnit, ale povahou zůstávají použité služby stejné.)

 

Kam se údaje ukládají?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech a na serverech výše uvedených poskytovatelů analytických služeb.