Ochrana soukromí a nakládání s osobními údaji

Na tomto místě se dozvíte, jak nakládáme s osobními údaji, které nám při používání našich služeb poskytujete. Můžete zůstat v klidu, všechny údaje jsou u nás v bezpečí a vaše data nikomu neprodáváme.

ZONER software, a.s., považuje získané osobní a další údaje za přísně důvěrné. Při jejich zpracování se řídí zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Každý uživatel může požádat o okamžité vymazání veškerých svých osobních údajů, ale ztrácí tím možnost získávat informace o novinkách, návodech a speciálních akcích pro věrné zákazníky. Žádost o vymazání je možné zaslat na info@zoner.cz. Upozorňujeme, že zákonem vyžadované informace o provedených nákupech uchovávat musíme.

Používáním těchto webových stránek souhlasíte s politikou ZONER software, a.s., při práci s osobními daty. Tato politika může být změněna zveřejněním její nové verze na této stránce.

Proces on-line objednávky

Jaké údaje ukládáme?
Veškeré údaje, které nám zadáte do objednávky. U elektronických licencí zejména e-mail a telefonní číslo. U objednávek fyzického zboží také vaši poštovní adresu a související údaje. Pokud vám po zaplacení vystavujeme daňový doklad na konkrétní jméno nebo společnost, ukládáme i údaje fakturační.

Proč je ukládáme?
Údaje uchováváme z důvodu bezchybného doručení zboží, následné evidence licencí a pro marketingové účely. Telefonní číslo využíváme, pokud selže doručení e-mailu nebo pokud vám potřebujeme dát vědět, že zásilka je připravena k vyzvednutí. Doručovací údaje poskytujeme dále zvolené přepravní společnosti v nezbytně nutné míře.

Kam se údaje ukládají?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech bez přístupu externích subjektů.

Které údaje neukládáme?
Při platbě kartou neuchováváme údaje o platební kartě, tyto údaje zpracovává třetí strana – důvěryhodná platební brána. Stejně tak neuchováváme údaje z vašeho PayPal účtu ani internetového bankovnictví, pokud je k platbě využijete. Ve zvláštních případech může být vydání objednaného produktu nebo poskytnutí slevy podmíněno předložením dokladu totožnosti nebo jiného dokladu (plná moc, potvrzení o studiu apod.), který může obsahovat i další osobní údaje než výše uvedené. Tyto doklady však také neukládáme.

Zoner účet – snadná správa licencí a přístup ke službám

Jaké údaje ukládáme?
E-mailovou adresu uživatele a heslo pro přístup k účtu. Pokud si uživatel k účtu připojí fotografii, ukládáme i tu. V případě přihlašování přes externí služby (Facebook, Twitter, Google+) ukládáme také údaje nezbytné pro propojení s těmito službami. U objednávek hrazených prostřednictvím PayPal a Google Play evidujeme čísla objednávek/transakcí kvůli ověření stavu platby a případným reklamacím. Také ukládáme statistiky využití softwaru a on-line služeb (instalace, aktualizace, spuštění apod.), ke kterým uživatel přistupuje pomocí Zoner účtu.

Proč je ukládáme?
Údaje uchováváme z důvodu bezchybného doručení zboží, následné evidence licencí, pro marketingové a analytické účely, pro zajištění funkčnosti softwaru a on-line služeb a jejich ochranu před zneužitím.

Kam se údaje ukládají?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech.

Aplikace Zoner Photo Studio pro Windows

Jaké údaje ukládáme?
Pokud jste k tomu dali souhlas během instalace nebo později (volbou „Podílet se na vývoji programu poskytnutím anonymních statistik o jeho používání“), můžeme pomocí služby Google Analytics sbírat údaje statistické povahy o používání jednotlivých součástí aplikace. V žádném případě se nepřenášejí uživatelská data (fotografie, dokumenty ani jiné soubory z počítače). Souhlas s poskytováním statistik lze kdykoliv odvolat v nastavení programu v sekci Obecné.

Proč je ukládáme?
Tyto údaje využíváme pro marketingové a vývojové účely (míra využívání funkcí, způsob používání softwaru).

Kam se údaje ukládají?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech.

On-line galerie Zonerama.com

Jaké údaje ukládáme?
Služba ukládá všechny nahrané fotografie a jejich metadata (EXIF informace). Ukládáme také IP adresu a čas posledního přístupu.

Proč je ukládáme?
Tyto údaje využíváme pro zajištění bezchybného chodu služby, odhalování chyb a marketingové účely.

Kam se údaje ukládají?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech.

Webové stránky Zoner.cz, Zoner.com a jejich jazykové mutace, stránky MilujemeFotografii.cz, stránky Magazine.zonerama.com a jejich jazykové mutace, stránky Zonerama.com

Jaké údaje ukládáme?
Kromě výše uvedených údajů uchováváme údaje o prohlížených stránkách, navštívených odkazech a pohybu na našich stránkách. Tyto údaje se uchovávají zejména v souborech cookies na vašem počítači a jsou anonymizovány. Ze žádného z těchto údajů nelze jednoznačně určit vaši identitu.

Proč je ukládáme?
Tyto údaje využíváme zejména pro analytické a marketingové účely. Využíváme přitom také služby třetích stran jako Google AdWords, Google Analytics, Wingify Visual Website Optimiser, Seznam Sklik a Facebook. (Tento výčet se může měnit, ale povahou zůstávají použité služby stejné.)

Kam se údaje ukládají?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech a na serverech výše uvedených poskytovatelů analytických služeb.

Systém zákaznické podpory k produktům rodiny Zoner Photo Studia

Jaké údaje ukládáme?
Při žádosti o podporu ukládáme e-mail zákazníka, případně telefonní číslo, pokud jej poskytnete. Uchováváme také systémové informace o vašem PC, pokud je s námi sdílíte.

Proč je ukládáme?
S pomocí těchto údajů vám můžeme rychleji a přesněji poskytnout technickou pomoc. Po vyřešení problému zůstávají tyto informace archivovány v našem systému podpory. Díky tomu můžeme v případě dalších nebo podobných problémů navázat s pomocí.

Kam se údaje ukládají?
Údaje ukládáme na vlastních zabezpečených serverech.